Ušetrite čas aj peniaze s automatickou závlahou | landart.sk

Ušetrite čas aj peniaze s automatickou závlahou

Automatický zavlažovací systém

Keď si zakladáte trávnik alebo hromadnú výsadbu, voda a pravidelná zálievka je nevyhnutná pre adaptáciu rastliny a jej lepší príjem živín z pôdy. Čím pravidelnejšia zálievka, tým krajšia, prosperujúca zeleň a zdravý vývin rastlín. Mnohí si povedia: „Budem to chodiť polievať.” To znamená natiahnuť hadicu, záhradu poliať a následne ju znova stiahnuť, pretože prekáža a nanajvýš je neestetická. Stojí to čas aj energiu, ktorú by ste vedeli stráviť lepšie, či už s rodinou alebo záľubami. Čo myslíte? Investovali by ste do automatickej závlahy, ktorá spolupracuje s počasím?

Automatické zavlažovanie trávnika

Výhody automatického zavlažovacích systémov Rain bird

  • Tvoria ich trysky a postrekovače, poskytujúc vodu vášmu trávniku a výsadbe rastlín

  • Kvapková závlaha sa stará o zálievku výsadieb a udržiava ich v správnej kondícii po celý rok a za akýchkoľvek výkyvov prirodzených zrážok. Automatizácia pritom šetrí váš čas a náklady na vodu.

  • Systém závlah je prakticky neviditeľný, všetky rozvody a zavlažovače sú ukryté v zemi, takže by nemali lákať ani vašich štvornohých hrdinov. Zdrojom vody môže byť vlastná studňa alebo retenčná nádrž dažďovej vody, ale aj mestský vodovod, pri ktorých citeľne ušetríte na vode.

  • Inštalované senzory vypnú zalievanie v prípade zrážok. Wi-fi konektivita sa postará o prísun dát počasia z internetu a prispôsobí dobu zavlažovania ostatným podmienkam. Nemusíte sa báť premočeného trávnika, či zhnitých koreňov rastlín.

  • Dlhoročné skúsenosti a vývoj technológie sa postarajú o vaše pohodlie.

  • Automatický závlahový systém je investíciou nielen do krásnej záhrady, ale aj do vášho voľného času.

  • Spoločnosť Rain Bird sa radí k popredným svetovým výrobcom komponentov pre automatické závlahové systémy. Produkty Rainbird sa vyznačujú vysokou kvalitou a dlhou životnosťou. Na dodaný systém je poskytovaná 2-ročná záruka
  • landart zabezpečuje záručný a pozáručný servis závlahových systémov.

Príprava automatickej závlahy

Závlahové systémy od odborníka

V snahe ušetriť sa človek často uchyľuje k rozhodnutiu, že si systém poskladá sám. Z komponentov a videonávodov nájdených na internete, prípadne: „pomôže Jožko od susedov, veď je predsa vyučený vodár.” Nie je to nemožné. Nemusíte sa však dočkať očakávaných výsledkov. Dlhoročné skúsenosti odborníka sú nad zlato a zohľadňujú mnoho faktorov, ktoré môžu zavlažovanie v záhrade ovplyvňovať. Spoločnosť Landart navrhne a zabezpečí kompletnú dodávku a inštaláciu automatických závlahových systémov.

Čo treba zohľadniť pri naceňovaní závlahy?

Prvým najdôležitejším krokom je vypracovanie projektu závlahy. Projekt závlahy nie je finančne náročný a hýbe sa približne od 50 - 200 eur. Bez projektu záhrady sa nedá určiť presná cena zavlažovacieho systému. Jeho zložitosť závisí od mnohých faktorov, ktoré je potrebné zohľadniť.

  • Zdroj vody – studňa, retenčná nádrž, vodovod, prípadne ich kombinácia
  • Veľkosť zavlažovanej plochy – veľká plocha potrebuje veľa vody.
  • K ďalším, nemenej dôležitým faktorom patrí zložitosť a svahovitosť pozemku
  • Tienisté, málo exponované miesta
  • Skladba a priepustnosť pôdy
  • Nároky rastlín na vlahu

Montáž automatickej závlahy Rain Bird ryhami pomocou drážkovača do zeminy

Pre odborníka je najčastejšie potrebná osobná obhliadka a analýza, ktorej výsledkom je rovnomerná závlaha trávnika a výsadieb. Dôležité je vybrať správne a kvalitné komponenty závlahy.

 Naša spoločnosť sa zaoberá predajom, inštaláciou a servisom automatických závlahových systémov Rain Bird, ktoré sa vyznačujú vysokou kvalitou a dlhou životnosťou. Rain Bird patrí medzi popredných výrobcov ako Toro, Hunter, K-Rain či Gardena. Profesionálna inštalácia následne zaručí bezproblémový, spoľahlivý chod celého systému.

Inštalácia automatického závlahového systému Rain Bird od Landartu

Po montáži, sfunkčnení a nastavení všetkých komponentov je závlaha pripravená na prevádzku a zákazník dostáva potrebné návody v slovenskom jazyku, výkres a fotodokumentáciu prác na systéme.

Na komponenty a inštaláciu je poskytnutá záruka 2 roky. V prípade potreby vykonávame aj záručný a pozáručný servis, ale aj prerábku systému kvôli výraznejším zmenám v záhrade – vybudovanie záhradného domčeka, bazéna a pod. Príprava a montáž automatického závlahového systému odborníkmi vám zaručí spokojnosť na dlhé roky.

landart s. r. o., Zlatovská 2193/33, Trenčín 911 05, 0910522454, eshop@landart.sk